Café Conscience : Bewust Opvoeden

‘Hoe we vandaag met onze kinderen omgaan, bepaalt mee hoe de wereld er morgen uitziet’ (Aletha Solter)

CONCEPT

Ouderschap gaat vaak gepaard met heel wat stress. Buiten al het moois, is het ook vaak heel erg pittig. De vele opvoedadviezen waarmee je als ouder om de oren wordt geslagen, brengen je mogelijk nog meer aan het twijfelen.
Met Café Conscience willen wij jullie, ouders, samenbrengen en luisteren hoe het met je gaat en waar je mogelijks tegenaan loopt.
Wat hebben kinderen werkelijk van ons nodig om uit te groeien tot zelfbewuste en zelfstandige volwassenen?
Hoe kunnen we structuur en richting aanbieden zonder toegeeflijk of autoritair te zijn?
Vanuit onze rol als kindertherapeut en mama, trachten wij je te ondersteunen met wat we tot hiertoe waardevol vonden naar onze eigen kinderen en cliënten toe.

Wil jij ook met meer plezier je kinderen grootbrengen? Wil je met de nodige discipline een goede relatie opbouwen met je kinderen?
Pik er uit wat voor jou goed voelt en vertaal het naar je eigen situatie.
Op deze manier maken we er niet alleen een informatieve, maar ook gewoon kei gezellige avond van.

PRAKTISCH

Hoe werkt dit?
Als gastheer of -vrouw nodig jij een aantal vrienden, kennissen, collega’s, … uit bij jou thuis. We praten over het ouderschap, opvoeden en alles wat daarbij komt kijken.

Wat voorzien wij?
Wij zorgen voor een gesprekskader waardoor het babbelen makkelijk en vlot van start gaat en vullen jullie persoonlijke vragen aan met wat wij vanuit onze expertise leerden over het ouderschap.

Wat voorzie jij?
Een plek waar je ons en je gasten kan ontvangen. Het staat je vrij om je gasten te verwennen met een drankje en/of knabbeltje.

Wat is de prijs?
De prijs voor een avond Café Conscience bedraagt € 30 per persoon. Personen die over dezelfde kinderen praten betalen € 25 per persoon.

De gastvrouw en/of -heer krijgen een bedankje aangeboden als dank voor het organiseren van deze avond.

Er geldt een minimum van 6 en een maximum van 12 deelnemers.

Vervoerskosten in een straal van 15 km zijn inbegrepen.

WIE ZIJN WIJ?

Eline Van Wichelen - Be Wonder

Als kindertherapeut, leerkracht en mama, ondersteun ik ouders graag met wat ik tot hiertoe waardevol vond naar mijn eigen kinderen, leerlingen en cliënten toe.

De komst van mijn dochter en zoon maakten van mijn interesse een passie. Ik verdiepte me in alles wat met 'opvoeden' te maken had en leerde manieren kennen en toepassen om spanningen te ontladen, behoeften te (h)erkennen, liefdevolle grenzen te stellen... en om te kiezen voor verbinding. Met Café Conscience wil ik deze inzichten heel graag delen met andere ouders, omdat ze voor ons écht een verschil hebben gemaakt.

Natascha Bauwens - Praktijk BollekeMuis

Opgroeien en opvoeden doe je met vallen en opstaan. Soms hebben kinderen en/of ouders het moeilijk en lijken ze vast te lopen. Ze hebben moeite met bepaalde situaties, zitten niet goed in hun vel of raken door omstandigheden - soms zelfs pas jaren later - uit hun evenwicht.

Ook ik … ook mijn kinderen …

Mijn eigen levensverhaal was en is nog steeds aanleiding voor een verdere zoektocht naar verdieping in het begeleiden van kinderen en hun gezin.
Vanuit een liefdevolle en positieve aanpak, wil ik met mijn praktijk BollekeMuis kinderen en hun gezin horen, zien en erkennen in wie ze diep vanbinnen werkelijk zijn.
Door samen op weg te gaan, krijgen gevoelens erkenning, worden ze doorleefd en ervaren,
gaan we op zoek naar onvervulde behoeften en handvatten … tot op het moment waarop je weer alleen verder kan.

Met Café Conscience wil ik - in een veilige & vertrouwde sfeer - ervaringen delen en elkaar helpen om nog méér te gaan vertrouwen op onze ouder-intuïtie.
Een veilige, liefdevolle band tussen ouders en kinderen is immers het fundament voor een gezonde (emotionele) ontwikkeling en voor het opgroeien tot veerkrachtige volwassenen.

Je kan niet tegengaan dat de vogels van het verdriet komen overvliegen maar je kan wel voorkomen dat ze nesten in je haar maken

∼ Chinees spreekwoord ∼