Integratief kinder- & gezinstherapeut

De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf 💕

... ROUW, BREDE VERLIESERVARINGEN EN TRAUMA

Het uiten en praten over verlies en verdriet is geen teken van zwakte maar van kracht!

Verlies ... zit in bijna elk persoonlijk verhaal verweven
・Overlijden van een dierbare of huisdier
・Echtscheiding
・Ziekte, diagnose of handicap van jezelf of een dierbare
・Veranderende gezinsomstandigheden : Verhuis, verandering van school, werkloosheid van mama of papa, financiële tegenslagen, ...
・Verlies van (zelf)vertrouwen, eigenwaarde, je veilig voelen, je identiteit, ...

Door samen op weg te gaan ...
krijgen gevoelens erkenning, worden ze doorleefd en ervaren
gaan we op zoek naar handvatten,
tot op het moment waarop je weer alleen verder kan.

Ook bij naderend verlies wil ik graag met je op pad gaan zodat je dat wat je gaat verliezen, anders kan gaan vasthouden 💕

... OPVOEDINGSONDERSTEUNING

Ook jullie als ouders kunnen behoefte hebben aan luisterend oor en/of ondersteuning. Wanneer een kind niet lekker in zijn of haar vel zit, heeft dit zijn weerslag op het hele gezin.

Kinderen zijn onbewust meester in het laten zien van je eigen uitdagingen als ouder. Met regelmaat zie ik, dat datgene waar een ouder moeite mee heeft, het kind ook moeite mee kan krijgen. Als ouder kun je dan je eigen pijn en uitdagingen in je kind geprojecteerd zien. Dit kan erg confronterend zijn.

Door je bewust te worden van je rol, kun je je kind helpen. In dit proces wil ik jullie graag ondersteunen en kijken we samen naar wat jullie als gezin nodig hebben.

Een goede relatie tussen ouders en kinderen is immers van wezenlijk belang voor een goede ontwikkeling van het kind.

... TOEKOMSTIGE OUDERS MET EEN KINDERWENS

Verreweg het grootste deel van ons gedrag en onze emoties die we als volwassene hebben, valt terug te voeren op de manier waarop ons leven bij conceptie ontstond, hoe ons leven in de baarmoeder eruitzag en hoe we geboren zijn. Dit uiterst prille begin van ons leven vormt de blauwdruk voor de rest van ons leven.

We hebben geen enkele handleiding voor hoe je een mens bewust op de wereld zet. Terwijl dit het allerbelangrijkste is wat je ooit te doen krijgt in dit leven. Je marineert je baby negen maanden lang in alles wat jij beleeft.

Wanneer je zwanger bent, komt er van alles in jou naar boven wat je zelf nog niet verwerkt hebt. Je eigen onopgeloste angsten en trauma’s aangaan kan een wereld van verschil maken voor je baby. Als je van jezelf en elkaar weet waar je trauma ligt, dan kun je zoveel meer aan!

Je kan niet tegengaan dat de vogels van het verdriet komen overvliegen maar je kan wel voorkomen dat ze nesten in je haar maken
∼ Chinees spreekwoord ∼